Jag funderar på vad som egentligen är skillnad mellan ostsufflé och vanlig omelett?
Är det någon som kan ge mig ett svar på den frågan??
Receptet på ostsufflen:
Det här behövs till 4 port:
25 g smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
60 g lagrad ost
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1/2 krm paprikapulver
2 äggvitor
Ugn: 175°
Gör så här
1. Smörj små ugnssäkra suffléformar, som rymmer ca 1 1/2 dl, med rikligt med smör.
2. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa i mjölken. Låt sjuda under omrörning, ca 3 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner en äggula i
sänder. Tillsätt därefter riven ost och smaka av med salt, peppar och
paprikapulver.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke med rena
vispar. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott.
Fördela sufflésmeten i formarna och fyll dem till högst 3/4. Grädda
genast i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Servera genast.
Tips!
Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då sjunker sufflésmeten. Titta försiktigt i slutet av gräddningstiden.
Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då sjunker sufflésmeten. Titta försiktigt i slutet av gräddningstiden.
Receptet på fläskfilén får ni i ett kommande inlägg.
Underbart gott!
Receptet på ost-sufflén har jag tagit från veckotidningen Hemmets Journal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar