tisdag 8 januari 2013

God middag

Jag gjorde ostsufflé och inbakad fläskfilé till middag.
 Jag funderar på vad som egentligen är skillnad mellan ostsufflé och vanlig omelett?
Är det någon som kan ge mig ett svar på den frågan??

Receptet på ostsufflen:
Det här behövs till 4 port:
25 g smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 krm salt
1/2 krm paprikapulver
Ugn: 175°
Gör så här

1. Smörj små ugnssäkra suffléformar, som rymmer ca 1 1/2 dl, med rikligt med smör.
2. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa i mjölken. Låt sjuda under omrörning, ca 3 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen och rör ner en äggula i sänder. Tillsätt därefter riven ost och smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke med rena vispar. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten med en slickepott. Fördela sufflésmeten i formarna och fyll dem till högst 3/4. Grädda genast i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter. Servera genast.

Tips!
Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då sjunker sufflésmeten. Titta försiktigt i slutet av gräddningstiden.
Receptet på fläskfilén får ni i ett kommande inlägg.
 Underbart gott!
Receptet på ost-sufflén har jag tagit från veckotidningen Hemmets Journal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar