Så blev det nu ikväll då jag bestämde mig för att göra chokladfondant. Jag har inte tidigare gett mig in på dessa små godsaker. Jag vet inte riktigt varför denna dessert aldrig har infunnit sig på mitt bord. Nu har jag ändå gjort dessa små godsaker. Det var inte svårt att göra smeten men att avväga hur länge de skulle stå i ugnen var värre. Efter tre försök fick jag till det någorlunda i alla fall. Här är resultatet på foto:
Min chokladfondant |
200 gram blockchoklad
200 gram smör
4 st ägg
2 dl socker
1 dl kakao
1 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 220 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta ner vetemjöl och kakao i ägg- och socker smeten.
Smält smör och blanda i blockchokladen tills allt smält samman.
Rör försiktigt ner det smälta smöret och chokladen i smeten.
Smörja några portionsformar med smör eller margarin och häll i smeten.
Grädda i ugnen ca 7-15 minuter
Fondanten ska ha ett krispigt "skal" och vara smetig innuti.
Jag serverade fondanten med vispad grädde med vaniljsocker och limesaft. Jag dekorerade allihopa med riven choklad och limeskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar