Jag hade två paket blandade bönor och rotselleri i kylen. Charlottenlök och vitlök på lökbrickan som finns på bänken jämte spisen.
Jag bestämde mig för att tillaga en bönsallad med en vinägrett dressing baserad på lime och vitvinsvinäger.
Bönsallad á lá Iréne ca 4 portioner
Ingredienser:
2 paket blandade bönor á 380 gram
1 st charlottenlök
ca 50 gram rotselleri
1 st vitlöksklyfta
Dressing:
saften från 1 st lime
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
0,5 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 tsk ljus sirap
3 msk raps- eller olivolja
rivet skal av 1/2 lime
Gör så här:
Börja med dressingen. Rör (vispa) samman alla ingredienser. Smaka av och tillsätt mer salt eller kryddor efter ditt tycke och smak.
Skölj bönorna i kallt vatten. Finhacka charlottenlöken och vitlöken, riv rotsellerin fint på ett rivjärn. Blanda ihop löken, bönorna, rotsellerin och vitlöken i en skål. Häll över dressingen.
Blanda allt och låt stå övertäckt i kyl ett par timmar före servering. Bönsalladen blir godare ju längre den får stå och dra i kylen.
Fina bönor |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar