lördag 6 april 2013

Extra inlägg/ Mina nötisar

Även om det inte är onsdag delger jag ändå ett recept denna lördagskväll.
 Det är enkelt och väldigt gott. Receptet är dessutom sådant att man kan ändra det efter sin egna smak och styrka på hettan.

Nötisar ca 12 st

400 gram nötfärs eller lammfärs
1 ägg
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk mald spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlök
1 st finhackad charlottenlök
ca 1/2 dl finhackad persilja, helst färsk men fryst går också bra.

Blanda alla ingredienser till en fast och smidig smet. Nu kan du smaka av och tillsätta mer salt och kryddor. Jo, du kan smaka av nötfärs!
Forma färsen till avlånga knubbig järpar. Stek dem i smör/margarin. Låt dem få lite färg runt om först och efterstek dem i medelgod värme.

Servera med klyftpotatis, en kall och frisk sås och en underbar sallad.

Redo för stekpannan

Strax klara

En kall sås som passar till dessa "nötisar".

2dl creme fraiche
1krm salt
1 krm fin mald svart peppar
1/2 msk torkad mynta/ färsk finhackad
1 msk flytande honung
Blanda alla ingredienser och smaka av. 

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar