torsdag 14 februari 2013

Tillägg

Grönsakerna som jag hade med i receptet på veckans mat är enkelt och så klart väldigt gott.
Jag använder röd spetspaprika, vitkål, sockerärtor och sesamfrö. Lite salt och valfri peppar. Dessutom en skvätt sirap.
Strimla paprikan och vitkålen. Hetta upp en stekpanna med lite matolja, lägg i grönsakerna och fräs en stund på medelvärme. Strö över sesamfrön och ringla över sirapen, krydda och låt allt fräsa en stund till under omrörning. Lägg i sockerärtorna och fräs nån minut till.
Hur mycket av allt ska man använda? Tja,  det beror på hur många som ska äta.
  Jag har tyvärr inga mått att ge, det får liksom bli som det blir.

Jättegott!!!
Så klart kan man använda vilken typ av paprika som helst och varför inte byta ut sockerärtorna mot haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar