fredag 15 februari 2013

Förberedelser

Morgondagens middag ligger i marinad och gottar till sig inför tillagning.
Fläskytterfilé med en krämig potatisgratäng står på matsedeln. Det ska bli underbart gott att avnjuta detta i all sin enkelhet.
 En god chokladfondant som efterrätt blir ett bra avslut.

 Jag hade lite överbliven kyckling. Av den blev det en god currykryddad röra, som man kan ha till bakad potatis eller direkt på mackan med lite gröna blad, tex spenat.
 För att göra min goda kycklingröra behöver du:

ca 2dl färdig grillad/stekt kyckling i bitar
1 finhackad charlottenlök
1/2 finhackad röd spetspaprika
2 msk curry
salt och grovmald svartpeppar
1-2 dl majonäs
2-3 msk creme fraiche
Flytande honung, (bara en aning)

Blanda kryddor, majonäs, creme fraiche och honung i en skål och tillsätt paprikan, löken och kycklingen.
Rör om och smaka av.
Tillsätt mer kryddor, majonäs och creme frachie om något saknas.
Röran ska vara fast men inte för torr.

Det smakar bättre än vad det ser ut.


Det som ger denna röra smakrik är att kombinera sötma med syrlighet, samtidigt som kycklingen harmoniserar med curryn.
Lycka till!
 

5 kommentarer:

  1. tycker det ser gott ut , kommer att prova flera av dina recept .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du vill prova recepten. Återkom gärna med ditt omdöme. All kritik mottages.

      Radera
  2. tycker det ser gott ut , kommer att prova flera av dina recept .

    SvaraRadera
  3. Flästfilé låter underbart, det är ett bra kött som man kan göra så mycket med!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maria Ö nu var det inte fläskfil´e utan fläskytterfilé och det är skillnad på dessa kött"bitar".
      Ändå är marinaden så god och passar till alla möjliga olika delar av nöt eller gris. Förstår vad du menar.

      Radera