Fisk är underbart gott och korv är mat! "Korv är mat", är ett uttryck som en korvkiosk ägare sa till mig en gång för länge sen. Han hade även den texten på sin t-shirt, jag instämmer och hade gärna tagit emot t-shirten.
Det klart att det finns korv som inte är mat men det ska jag inte skriva om idag.
Veckans recept är fisk och heter Skeppargryta.
Det här behöver du till ca 4 portioner:
600 g torskfiléer
2 st tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen
1/2 dl finhackad dill
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Tina den djupfrysta fisken något. Skär den i 3cm tjocka skivor.
Skölj och skiva tomaterna. Lägg dem i en låg, vid kastrull.
Lägg fisken på tomaterna.
Strö över salt, peppar och dill.
Häll på grädden och låt alltsammans koka på svag värme under lock 5-15 minuter.
(Den längre tiden för otinad fisk.)
Servera med kokt potatis, ris eller pasta.
Smaklig spis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar