fredag 20 september 2013

Allt möjligt och lite gott

Fredag är en av de tre dagar i veckan som jag åker till vårdcentralen för att ta mina mediciner. Jag får även med mig helgens ranson. Det är också den dagen i veckan som jag har möte med psykologen. Jag har träffat många psykologer och kuratorer genom livet och med de flesta har det inte "klickat".
Denna gången och med denna psykolog fungerar det suveränt. Hon får mig att tänka på ett helt annat sätt, liksom omvänt, och det är precis det jag behöver. Vi har inte kommit så långt, men är på god väg som man säger.

Efter det mötet var det dags att plocka ut mer medicin. Jag är nu även stamkund på apoteket och borde få klippkort även där. Apotekaren och jag byter numera några meningar om väder, tv-program och önskar varandra trevlig helg. Så där som man gör när bekanta hastigt möts på gågatan i Borås. Det lär nog inte dröja länge innan vi byter matrecept istället för medicinrecept och blir nära vänner och tar en fika. Kanske vi till och med presenterar varandra för våra barn??
 Möten av detta slag kan faktiskt leda till livslång vänskap.

Efter att ha uträttat alla mina ärenden på vårdcentralen promenerade jag till samhällets bibliotek. Jag skulle lämna tillbaka böcker och låna nya. Jag hade en lista på 12 olika böcker av olika författare som jag vill läsa. Till min stora förvåning hade de inte en enda av dessa. Så i stället valde jag en annan bok av en av författarna på min lista.
 Sara Stridsberg och boken "Darling River". Men innan jag börjar läsa den ska jag avsluta "Krigare" som jag skrev om i tidigare inlägg.

Det är alltså fredag och för många fredagsmys. Jag har ingen att fredagsmysa med så det blir lite tråkigt att laga något gott. Men idag gjorde jag ett undantag och fick för mig att baka något gott.

Det finns väl ingen som inte ätit chokladkladdkaka, eller? Nu var det så att det fanns ingen blockchoklad men ett par citroner. Och varför inte göra en kladdkaka med citron?
Så här gjorde jag:

Citron kladdkaka

1 st citron
150g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt vaniljsockret och citronskal och citronsaften.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i sockersmeten.
Blanda sist ner det smälta smöret.

Häll smeten i en smörad form ca 20 cm i diameter.
Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
Servera med lätt vispad grädde.

Någon har tagit en bit, vem?
Så ikväll ska jag njuta av nybakad kladdkaka, en kopp kaffe och någon bra film i skenet av värmeljus och höstliga färger.

Vackra paradisäpple och rönnbär

4 kommentarer:

  1. tycker det låter som en lugn och skön helg ,
    hoppas kakan smakar och att kisse hittar hem så att du får lite mys sällskap .. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maria, kakan var underbart god med en uppfriskande smak. Katten har tyvärr inte hittat hem. Har letat och lockat men ingen Misse. Det känns inte bra och jag är orolig för att något väldigt hemskt har hänt honom.
      Önskar dig en trevlig lördag!

      Radera
  2. Den kakan... MUMS!

    Men Sara Stridsberg, nej tyvärr. Överskattad, tycker jag.

    Ha en go helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tofflan, mums var bara förnamnet på den kakan. Så otroligt god och och frisk i smak. Jag lyckades över förväntan.
      Jag har inte läst något av Sara Stridsberg, så jag kan inte göra någon bedömning ännu.
      Önskar dig en mysig och trevlig helg.
      Kram

      Radera