Idag tänkte jag bjuda på ett recept som passar till buffé bordet och/eller som en bra rätt att ha i frysen när hungern sätter in vid allt julstök. Både jag och mina ungar gillar detta väldigt mycket.
Ölsnäckor
ca 30 st
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 äggula
2 msk kallt vatten
Fyllning
100 g ölkorv
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
Pensling:
1 ägg
Gör så här:
1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen. Täck den med plastfolié och lägg den kallt att vila i ca 30 minuter eller mer.
2. Medan degen vilar görs fyllningen. Skär korven i tunna skivor. Hacka löken och stek den lätt glansig i lite matfett. Dra stekpannan från värmen och blanda ner tomatpuré, korv och timjan.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Kavla ut degen på mjölat bakbord till måtten 20*50 cm. Fördela fyllningen jämnt över hela degen, men spara en smal degkant längst ner som penslas med lätt uppvispat ägg. Rulla samman från ovankanten till en rulle.
5. Skär upp rullen i skivor med en vass kviv. Lägg skivorna på bakpappersklädd plåt och pensla dem med ägg.
6. Grädda de små snäckorna i 12-15 minuter. Snäckorna kan gräddas i god tid och sprödvärmas innan de serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar