onsdag 12 december 2012

I min närhet

Nyligen fick jag nya grannar. När en lägenhet blir ledig undrar man lite över vilka som ska flytta in? Vilka de är och hurdana de är?

För ett par veckor sen hade jag tvättstugan mellan kl 14-20. Det är den tiden som jag, enbart jag, ska ha möjlighet att disponera tvättmaskiner och torkrum. När jag kom ner kl 14,00 så var hela tvättstugan, inkl. torkrum, överfyllt med tvätt. Även maskinerna var upptagna. Jag plockade ur tvätten från maskinerna och stoppade in mina orena kläder.
Arg som ett bi ringde jag till hyresvärden och klagade. När jag sen frågade vad jag ska göra ang tvätten i torkrummet, svarade han att; "Du får väl plocka ner tvätten!". Han kunde minsann inte komma förbi och kolla hur det stod till i tvättutrymmena.

    Det gör mig så irriterad att Herr hyresvärd är så totalt oengagerad i missförhållandena i detta område. Det finns så mycket som är ogjort i lägenheterna och många hyresgäster får ingen som helst hjälp med saker som hyresvärden lovat göra och som är hans skyldighet att rätta till. Jag har tex bott här i 1 och 1/2 år och har ännu inte fått några termostat-vredar till elementen. Detta och en hel del annat ska jag mejla till hyresgästföreningen som förhandlar om nästa års hyreshöjning.

 När jag en halvtimma senare går till tvättstugan är mina nya grannar där och plockar i sin tvätt. Då har det alltså gått 40 minuter på "min" tvätt tid. Jag talar om för dem att "min" tvätt tid börjar kl 14 och då ska det vara tomt och rent efter den som tvättat före mig. Efter att att sagt detta ett par gånger i olika ordalag får jag till svar, att alla som bor här är pundare.
  När det är det enda som dessa människor kan säga, lägger jag ner diskussionen. Det är lågt och dessutom en falsk anklagelse och hade inget som helst med ämnet tvättider att göra.

 Jag hoppades på att få lugna och trevliga nya grannar. Det har visat sig bli precis tvärtom. Det har förekommit skrik, gap, hårda ord, kraftiga dunsar och hårda slag mot dörrar och väggar på olika tider. Deras ytterdörr har smällts igen så att jag själv hoppat högt. Det har förekommit skrik och gap i trappan. Polisen har hälsat på dem ett antal gånger sen de flyttade in för ca en månad sen.

 Inatt var det dags igen. Det var någon/några som stod i trappan och pratade. Det kan tyckas banalt och lite löjligt att reagera över en sån sak. Men här i "min" trapp bor det två barnfamiljer, är ganska lyhört och klockan var runt midnatt. Tillslut blev det tyst och straxt efter kom både polis och hund. 

Tillslut var det lugnt och jag kunde äntligen somna. Efter ett par timmar sömn vaknar jag av ett högt skrik och därefter höga röster. Jag tittar förvirrat på klockan. Det blev bara 4 timmar sömn och lugn.

  Ska jag vara tvungen att flytta för att få ett lugnt boende???

Jag hoppas att hyresvärden inte struntar i att skotta och sanda gångar och yttertrapporna denna vintern och att det blir en lugn och fin julhelg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar