lördag 27 oktober 2012

Veckans matrecept

Lördag och jag har äntligen vaknat upp efter ett migrän anfall. Det blir så då och då när pressen är för mycket. Efter ett sånt anfall är det mat jag behöver och idag blev det krabbpaj. Denna paj är väldigt god och är tämligen lätt att göra. Receptet kommer från en Allers tidning, 1998. Här kommer receptet:

 4 personer. Tillagning 1 timma+ 1 timma i kyl

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 msk smör eller matolja
1/2 finhackad gul lök eller en hel scharlottenlök
1 burk krabbkött
ev 2 msk hummerfond eller vermouth
2 ägg
2 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
malen vitpeppar

Gör så här:

1. Blanda smör/margarin, mjöl och vatten till degen och låt stå i kyl en timma.
2. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och täck kanterna med ugnsfolie. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
3. Smält smör/margarin i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att ta färg. Tillsätt krabbköttet och låt det fräsa med i ytterligare en minut. Slå på hummerfonden/vermouthen.
4. Lägg krabbfräset i botten på pajskalet.
5. Blanda ägg, grädde och ost i en bunke och smaksätt med salt och vitpeppar.
6. Häll blandningen över krabbköttet och grädda i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Pajen ska få en fin färg och ha ett fast innanmäte.

Servera krabbpajen med en god grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar