måndag 29 oktober 2012

Hallonsufflé

Sist jag gjorde sufflé så försvann elen. Och den så goda desserten bara sjönk ihop och dog.
 Idag funkade allt perfekt och min efterrätt blev underbart goda och väldigt fina.




Så här gjorde jag:
4-6 portioner beroende på storleken på formarna 125 grader ugnsvärme, grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
4 st äggvitor.
1/2 dl socker
100 gr hallon
1 msk socker
2 msk vatten
1/2 msk potatismjöl


Börja med att koka upp hallonen tillsammans med socker och vatten. Blanda ner potatismjölet och låt det koka upp. Låt blandningen svalna. Fortsätt med att vispa äggvitorna till ett fast skum. Du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut. Blanda försiktigt ner sockret. När hallonröran har svalnat blanda du ner denna äggvitan.
Smörja och strö socker i formarna. Lägg i sufflé blandningen till kanten av formarna, jämna till så det blir jämn och fin yta. Nu ska de in i ugnen. Grädda i ca 25 minuter.
Njut av en fin och god dessert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar