Min fiskgryta
ca 2 portioner
400gr fryst torskblock eller 2-3 frysta lax-bitar
2 st tomater
1/2 dl finhackad dill
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 fiskbuljongtärning
salt och grovmald svartpeppar
Gör så här:
Dela det halvtinade fiskblocket i 4 bitar.
Skär tomaterna i skivor och lägg dem i botten på en kastrull. Strö över dillen och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över mjölk och grädde. Smula ner fiskbuljongen och låt allt sjuda i ca 15-20 minuter eller tills fisken är färdig kokt.
Om man vill ha såsen något tjockare kan man blanda ner lite majzena mjöl som först blandats med kallt vatten. Låt allt få ett försiktigt uppkok. Man vill ju inte ha en sönderkokt fisk.
Servera med ris eller kokt potatis och en härlig krispig grönsallad.
Smaklig spis!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar