ca 5 personer
600 gr falukorv
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
1 (125 gr) purjolök
2 röda paprikor
1 1/2 msk smör, margarin eller olja
2 - 2 1/2 dl köttbuljong
2 msk tomatpure
2 tsk potatismjöl eller maizena mjöl
1. Skär korven i tunna strimlor.
2. Blanda en marinad av äkta kinesisk soja och ingefära. Lägg i korven och rör om. Låt ligga i ca en halvtimma.
3. Skölj, ansa och strimla purjon. Dela paprikorna och strimla fint.
4. Fräs korven med fettet i en gryta tillsammans med marinaden.
5. Fräs grönsakerna snabbt.
6. Blanda köttbuljong, tomatpure och mjölet.
7. Häll allt i en gryta och koka upp.
8. Smaka av.
Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar