4-6 portioner
1 kg, liten åtta armad bläckfisk
Marinad:
1 1/4 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk finhackad färsk korinader
1 färsk röd chili, finhackad
2 msk pressad citron
Söt chilidressing:
1 röd chili, finhackad
2/3 pressad citron
2 msk farinsocker
1 msk fisksås
2 msk finhackad färsk koriander
1 msk söt chilisås
1. Rensa bläckfisken, skölj den och låt den torka på hushållspapper.
2. Blanda marinaden i en skål av glas eller keramik. Tillsätt bläckfisken och blanda väl. Låt stå i kylen övertäckt i minst 4 tim eller över natten.
3. Låt bläckfisken rinna av på hopknycklat hushållspapper. Hetta upp en grillhälll eller en stekpanna väl och täck ytan med olja. Grilla bläckfisken i 3-4 min eller tills den är genomstekt. Vänd ofta under tiden och ös med marinaden så att bläckfisken inte blir torr. Stek inte för länge, då blir bläckfisken torr. Servera den antingen varm med dressing till eller kall som ingrediens i sallad.
4. Blanda dressingen i en burk med lock och skaka den eller i en skål som du vispar allt väl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar