lördag 5 februari 2011

Bulgogi med currystekt ananas

För 4 personer
ca 400 gr lövbiff, schintzel eller kycklingfile
1 paket frysta haricots verts (250gr) eller wokgrönsaker
3 dl jasminris
1/2 färsk ananas (ca 700gr)
1/2-1 tsk curry eller mer beronde på smak

MARINAD:
2 vitlöksklyftor
3/4 japansk soja
1 msk sesamfrön
1/2 - 1 tsk sambal oelek
olivolja
nymalen svartpeppar
ev mango chutney och marinerad grillad paprika till servering

Gör så här:
1 Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften.
2 MARINAD; skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1/2 dl olja i en plastpåse. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
4. Skär anansen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg pt sidan.
5. Hetta upp 1 msk i en stek eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 min. Tillsätt bönorna eller wokgrönsakerna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammmans med resten av marinaden. Späd ev med vatten.

Servera genast med riset, currystekt ananas och ev mango chutney och marinerad grillad paprika

Smaklig spis! Jag har testat fläsk kött typ schnitzel och ska även testa kyckling till detta goda recept.

Jag har tyvärr inget foto på denna rätt. Receptet kommer från Ica´s Buffe tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar