lördag 19 oktober 2013

Händelser i Gummirepubliken

De senaste månaderna har det varit en massavflyttning i området. På något sätt verkar det som om en hyresgästs självmord var stenen som satte igång rullningen av avflyttningarna.
 Till min stora glädje har de bråkiga och stökiga grannarna under mig flyttat. Så nu är det lugnt i min trappa, (än så länge).
Det har flyttat in nya hyresgäster i min trappa, båda familjerna har småbarn. Med andra ord är jag omgiven av småbarns familjer. Det kan väl i och för sig vara bra, men jag tycker ändå att det hade varit skönt att slippa höra barnens skrik. Det är mycket lyhört i dessa lägenheterna.
Sen har vi det där fenomenet med barnvagnar som står lite överallt i och utanför trappan. Det kommer bli svårt att sick-sacka mellan barnvagnarna med cykeln upp och ner.
Allt kan ju hända innan nästa vår så varför ägna tanketid till det problemet.
Nu är det som det är och jag kan inget göra åt den saken.

Flytta vill jag inte, för på något underligt vis så känns denna boning i denna lilla by verkligen som hemma för mig. Jag har flyttat en hel del i mitt liv och bott på många olika ställen. Nu har jag äntligen hamnat rätt och trivs otroligt bra. En flytt kommer inte vara aktuell förrän jag kan köpa mig ett hus/torp/gård. Och det lär väl dröja om det någonsin kommer bli möjligt.

I natt var månen synlig och vilken fin fullmåne det var. Jag kunde inte stänga ute månskenet utan lät mina sovrumsfönsters gardiner vara från dragna. Jag låg i sängen och lät månskenet fylla rummet samtidigt som jag lyssnade på en bok. Mycket avkopplande även om jag inte är så förtjust i ljudböcker utan vill helst känna bokens papper och bokdoften. Det är en alldeles speciell känsla att hålla i boken och läsa orden, meningarna som bildar en historia. Och ja, jag är boknörd!

I morse när jag tittade ut fann jag hela naturen täckt av frost. Mina ögon drogs mot paradisäppleträdet och fann ett motiv som inte gick att motstå. Fotot visar inte exakt vad jag såg; de få äpplena som kämpar sig kvar på frostiga grenar, så vackert. Ja, jag är även en naturnörd!

Frost i träd


3 kommentarer:

 1. Å du! Du är inte ensam om att drömma om nåt torp eller nån stuga nånstans. Så slipper såna som jag vara besvärlig när jag tycker att lyhördheten i mitt hem är ett problem...
  Ha en go helg och tack för alla dina vänliga ord hos mig!
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Skönt att dina bråkiga grannar har flyttat ..det är nog inte så lätt att ha tyst i ett hyreshus men ungar bråkar ju inte iaf även om dom kan vara lite jobbiga att lyssna på .. om du får långtråkigt kan du få låna min yngsta han kan surra hål i huvudet på vem som helst .

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert foto! Själv har jag inte sett frost ännu, kan ju kanske bero på att jag inte är uppe så tidigt på mornarna i och för sig :P
  Skönt att dom bråkiga grannarna flyttat men att bo granne med barnfamiljer är ingen höjdare heller haha.

  Själv älskar jag ljudböcker, speciellt att lyssna på innan jag ska somna.
  Vilken bok lyssnar du på nu?

  Kram!

  SvaraRadera